12 octombrie 2012

Mai mult, mai sus - Adrian SERGHE


O nuvela a noii generatii, in care se trateaza diverse teme, obtinerea unui serviciu, decadenta tinerilor, pasiunea pentru poker – jocul ultimilor 10 ani, sport, pariuri, ideea calvinista referitoare la destin – este acesta scris in stele sau urmeaza a fi construit de fiecare dintre noi? La toate acestea, se impletesc doua povesti de dragoste veritabile, a caror protagoniste sunt Monica si Simona, doua fete cat se poate de normale, descrise intr-un context de viata: la serviciu, acasa, in excursie, in club. Fara banalitati, fara siropuri.
Finalul, pus sub tensiune si mister inca de la inceput, te ia prin surprindere totala. O data prin intorsatura de situatie total neprevizibla, precum si prin sentimentul de intimitate intre personaje.
Mai mult, mai sus” este o fresca a noii societati, caracterizata de acest joc de poker tot mai apreciat, inclus chiar in jocurile olimpice, precum si de angoasa data de nesiguranta in viitor si de obstacolele financiare din drumul tinerilor. Tema in sine poate ne este foarte familiara, poate ne este prea aproape, dar momentele dese de dialog, precum si indicatiile pretioase si sincere iti dau sentimentul de apropiere fata de personaje.
Expresiile uzuale, glumele acide intre personaje, precum si diversitatea momentelor din viata protagonistului fac din “Mai  mult, mai sus” sa fie cartea potrivita pentru cei care iubesc romanele politiste, cele de dragoste, pentru cei ce iubesc animalele.

Pentru comenzi click aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu